January 23, 2009

The Tale Of S90 Part V


Bab Tujuh:

MAKA berkudalah Dewa Sanjungan ke hulu sana ke hilir sini. Mencari penawar sumpahan dalam tubuh Dewi. Boleh dihitung pada yang simpati. Yang lainnya hanya tawa tiada percaya sambil mencaci. Dewa terbeban bila akalnya mati.

Bab Lapan:

AKHIRUL ke Seberang Paya, ke Istana Bunyi-bunyian, Dewa kembali. Ditulislah akan dia ayat-ayat pengikis sumpahan setiap hari. Dibaca ulang sebagai mantera doa pemulih Dewi. Berbekal semangat yang masih tersisa dalam diri. Baginya janji harus digenggam sampai mati.

Bab Sembilan: Yang Masih Belum Terselesaikan

SUATU hari saat asyik, jari Dewa tertusuk pena. Kuasa Dewata Mulia Raya mengatasi segala. Ketika menitis ke bumi darah pertama, Kesuma Dewi terbebas dari sumpahan yang melanda.

Dewi bersendu, “Yang aku perlukan hanyalah titisan darahmu. Yang kau korbankan demi membuktikan bahawa kau benar-benar mencintai aku.”

20 comments:

aRaBeLLa January 26, 2009 at 11:39 PM  

hi s90 =]..thanks visit my blog.

NoRLi January 27, 2009 at 12:09 AM  

hye there..
thanks sudi jenguk page saya..
u got nice blog 2..
ader gaya tersendiri utk post entri..i like :)

mira mezmerize January 27, 2009 at 3:12 AM  

izinkn saya meletakkn url anda di blog saya..=)

rantong January 27, 2009 at 8:25 AM  

Tak faham.. tak faham
View Profile: Rantong

elL January 27, 2009 at 12:14 PM  

bukti cinta iru bukan darah.
tapi MASA.
setuju?

GADES MERAH JAMBU January 27, 2009 at 12:49 PM  

tahnx bab dtg blog faten..hehe..letak la chatbox sys

afizah January 27, 2009 at 3:25 PM  

kagum dgn cara penulisan..

Ochie~(^_^)v~ January 27, 2009 at 3:29 PM  

salam ziarah.. heheh..
10.. 11...mana la knun? hehhe

chEMPAKA January 27, 2009 at 9:58 PM  

penuh puitis la blog nie..kadang2 xfhm pun ader

wawabescoot January 27, 2009 at 11:40 PM  

oh yeke?
thanks :))

wow ramai pegikot??
apa rahsia??
acctly wawa baru created blog'

ape yang best kat blog u nie yah? :PP

wawabescoot January 27, 2009 at 11:40 PM  

oh yeke?
thanks :))

wow ramai pegikot??
apa rahsia??
acctly wawa baru created blog'

ape yang best kat blog u nie yah? :PP

mraa January 28, 2009 at 3:28 AM  

apekah post ini beerti?

Tya ilyana January 28, 2009 at 9:46 AM  

heyy
thanks..
come often then..
heh

(¯`·._.·*~yana~*·._.·´¯)' January 28, 2009 at 10:21 AM  

thanx 4 visiting my blog..blog kamu juga nice..saya link kamoo yer ^_^

FarahDiana January 28, 2009 at 11:28 AM  

sahabat...

kemana kamu menghilang??

hanya entry kamo yg ak ad untuk mengetahui ap yg kamo rase, kondisi kamu juga perassan kamo...

hey, ak merinduimu + hasil garapan kamu....


=(

eLLe January 28, 2009 at 12:32 PM  

haa thanks kerana menyinggah..

sangat klasik dan penuh dgn maksud tersirat blog ni..

best.

KhaLifah feDi January 28, 2009 at 1:32 PM  

hehehe..aq kemari slm ketemu ag ok..

psst:-nie rmi pengikut nie ade kna byr pengeras ker? kui2 haha=)

dyla rosli January 28, 2009 at 3:16 PM  

indah. sungguh.

eliza January 29, 2009 at 1:19 AM  

err..yg ni aku x brapa paham la..

ShE-iS-Me January 29, 2009 at 12:28 PM  

wah ayat mu sgt puitis..
kamo kene tag
hehe sila puitiskan gak tag tu

  

Back to TOP